Rondje Utrecht Sint Maarten koffie likorette

Deze likorette is ter eren van de Bisschop uit Tours in 371 na Chr. In Utrecht is de DOM kerk gewijd aan Sint Maarten, en is de beschermheilige van de stad.

Sint Maarten was in 371 na Chr. Bisschop van Tours. De legende gaat dat hij als jong krijgsman op een koude winterdag in Amiens een half ontklede, gehandicapte bedelaar trof, waar niemand aandacht aan schonk. Maarten zag dit en trok onmiddellijk zijn zwaard, sneed een groot deel van zijn mantel af en gaf dit deel aan de bedelaar. In 397 stierf Maarten aan koortsen en werd op 11 november begraven in de basiliek van Tours. In Utrecht is de Domkerk gewijd aan Sint Maarten en is hij beschermheilige van de stad. Het wapen van Utrecht (rood-wit schild) verwijst naar de rode kleur van de mantel en de witte kleur van de onderrok van de heilige. Nog altijd vieren Utrechtse kinderen op 11 november het Sint-Maartensfeest. Zij gaan dan met lampions langs de deuren om te zingen voor snoep. 

Ga hier direct naar de webshop

Smaakomschrijving:

  • Deze Likorette heeft een heerlijke zachte verfijnde koffiesmaak en is mild zoet
  • Likorette is een likeur wat een maximaal alcoholgehalte van 15% mag bevatten.

Serveertips:

  • Schudden voor gebruik
  • Schenkadvies à 10°C
  • Heerlijk bij het thuiskomen van een koele wandeling en een goed boek bij de openhaard
  • Maak Sabayon aan met de Koffie Likorette
  • Verwerk door Spekkoek of drenk de lange vingers erin voor de Tiramisu
  • Mix de likorette mee in de Espressotini cocktail


 Utrecht 'Sint Maarten' coffee likorette.

This likorette is in honour of the Bishop from the city Tours in 371 AD. In Utrecht, the DOM church is dedicated to Sint Maarten, and is the patron saint of the city. The Utrecht red-white city shield also refers to the red cloak that he gave to a half-dressed disabled beggar on a cold winter day in the French city of Amiens, the white colour in the city shield is the white underskirt that the saint wore.  In 397, Maarten died of fevers and was buried on 11 November in the Basilica of Tours. In Utrecht, the Dom Church is dedicated to Sint Maarten and he is the city's patron saint. The coat of arms of Utrecht (red and white shield) refers to the red color of the cloak and the white color of the underskirt of the saint. Utrecht children still celebrate the Sint-Maartensfeest on 11 November. They then go past the doors with lanterns to sing for candy.

This likorette has a wonderful soft, refined coffee taste and is mildly sweet 


)

Hieronder alle 12 smaken van Rondje Utrecht: