Rondje Utrecht limited edition

Limited Editon uitgaven tijdens speciale evenementen of gebeurtenissen, zoals belangrijke sportevenementen, restauraties van Utrechtse historische panden of ander gebeurtenissen. Rondje Utrecht zal deze limited edition uitbrengen om gebeurtenissen vast te leggen in de serie van Rondje Utrecht.

Zo is Rondje Utrecht ook gestart in 2015 met een eenmalige uitgave de 'Bicyclette Likorette' met de start van de Tour de France in Utrecht. Nu in 2020 zal er een eenmalige uitgave worden uitgebracht met wederom een wielerronde die in Utrecht zal starten 'La Vuelta'. Deze editie zal de naam dragen  'Bicicleta Likoretta'.


Rondje Utrecht 'Bicicleta Likoretta' Rondje Den Bosch

Richting de start van de Tour de France 2015 die in Utrecht begon, ontstond een heerlijke serie aan likorettes genaamd ‘Rondje Utrecht’, met als limited edition de ‘Crème Brûlée Bicyclette Likorette’. In 2020 is er weer een grote wielerronde in Nederland, de 75ste editie van ‘La Vuelta’, die in Utrecht start en zijn koers zal vervolgen naar Den Bosch voor de 2de etappe, met de finish in Utrecht, om vervolgens verder te koersen in Spanje.

Fijn-Proeverij vindt dit een mooie gelegenheid om Rondje Den Bosch te introduceren met de limited edition ‘Crème Caramel Bicicleta Likoretta’. Deze likorette smaakt naar het bekende Spaanse nagerecht, de Flan. ‘Rondje Den Bosch’ zal vanaf oktober 2020 verder uitgebreid worden met 6 verschillende smaken likorettes die alle 6 een stukje geschiedenis van Den Bosch zullen vertellen.Helaas heeft door het Corona virus dit evenement niet door kunnen gaan in Nederland. La Vuelta is verplaatst naar november maar de start in Utrecht is hiermee komen te vervallen. Hopelijk krijgen Utrecht, Den Bosch & Breda in 2022 alsnog het Spaanse wielerfeest waar men zich op had verheugt.

Dag 1: 14 augustus 2020

De ploegentijdrit van 2020 à 24,4 km begint en eindigt bij de Jaarbeurs. Na de start gaat het door het centrum via de Maliesingel naar de Blauwkapselweg en verder naar Overvecht. Na een U-bocht koersen de renners naar de Leidsche Rijn om via de Meern weer terug te gaan naar de Jaarbeurs.

Dag 2: 15 augustus 2020

De 183 km lange koers van de 2de La Vuelta dag start bij de Citadel in Den Bosch en in de geneutraliseerde zone peddelen de renners langs de Markt, de Parade, het Wilhelminaplein, de Onderwijsboulevard en de Oude Engelenseweg, waarna de vlag voor de officiële start wappert bij de Brabanthallen. Vervolgens zetten de renners noord-westwaarts koers naar het Land van Heusden en Altena. Vlak voor de Biesbosch gaat het weer de andere kant op. Via Zaltbommel buigt de route af naar het noorden. De renners steken de Nederrijn over en komen over de Amerongse Berg waar de renners hun route over de Utrechtse Heuvelrug met een schitterend uitzicht op de verschillende landgoederen en kastelen en koersen ze richting Amersfoort. Via Soest, Zeist en De Bilt met een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park

Le Grand Départ van de Tour de France 2015 was ook al in Utrecht. In 2010 finishte de 2e etappe van de Giro d’Italia in de Domstad, die met de Vuelta-start de eerste Nederlandse plaats wordt die alle grote rondes heeft ontvangen. Sterker, Utrecht is straks de enige stad ter wereld die dat kan zeggen.

"Van de Zuiderwaterlinie via 11 vestingsteden tot de Utrechtse Waterlinie". Rondje Utrecht 'Bicyclette Likorette'

De 'Bicyclette Likorette' is tot stand gekomen in 2015 in samenwerkingsverband tussen Albert de Rijk van De Zes Vaatjes & met Guillaume Coret van Fijn-Proeverij. De start van deze Likorette zal eenmalig uitgegeven worden en wordt gewijd aan De Tour de France die in 2015 in Utrecht zal starten.

De wielrenners trekken op 4 juli 2015 als individuen in een tijdrit van West naar Oost Utrecht. Om vervolgens op 5 juli als peloton door de oude binnenstad, langs de monumentale grachten en onder de Domtoren, richting Frankrijk te fietsen, waar ze op 26 juli 2015 op de Parijse Champs-Élysées eindigen.”

Zacht, vriendelijk zoet, fris, amandel, Crème Brûlée, boterbabbelaar vanille en divers citrusfruit zoals sinaasappel, clementine en kumquat. Een eenmalige uitgave met geheim recept van meer dan 40 verschillende kruiden, specerijen, schillen, fruiten, en/of zaden. Aangezien de Crème Brûlée zo'n succes heeft gekend hebben wij deze smaak in 2016 terug laten komen als onze 'De Zes Vaatjes' huis likorette.

 "Van Domtoren tot aan de Eiffeltoren". 
Hieronder alle 12 smaken van Rondje Utrecht: